Misschien heb je enkele bijkomende vragen over je zorgen of over de verpleging. Hieronder kan je misschien het antwoord terugvinden op een van je vragen.

Staat je vraag er toch niet tussen? Laat het dan zeker even weten en we helpen je graag verder.

Je hebt altijd een doktersvoorschrift nodig om verpleegkundige zorgen aan te vragen. Op dit voorschrift moet vermeld staan welke zorgen er moeten uitgevoerd worden gedurende welke periode en een klevertje van het ziekenfonds.

Voor hygiënische zorgen (toilet, omkleden…) is er geen voorschrift nodig.

Wanneer je bij een Belgisch ziekenfonds bent aangesloten hoef je niets te betalen. Wij regelen dit rechtstreeks met het ziekenfonds via de derdebetalersregeling.

Wij proberen het aantal thuisverpleegkundigen per patiënt te minimaliseren. Op die manier kunnen de patiënt en zorgverlener een duurzame relatie en vertrouwensbasis opbouwen.

Onze verpleging is niet duurder dan deze van grote thuisverplegingsdiensten. Al onze collega’s zijn geconventioneerd en hanteren de officiële tarieven die door het RIZIV werden bepaald. Bovendien hanteren wij ook de derdebetalersregeling wat betekent dat de factuur rechtstreeks naar je ziekenfonds gaat.

Wanneer de arts vindt dat er meerdere bezoeken nodig zijn per dag, zal hij dit zo noteren op het verpleegkundig voorschrift.