Als thuisverpleging verzorgen wij al ruim 20 jaar met hart en ziel patiënten in Kasterlee en omstreken. Onze organisatie werd in 2000 opgericht door Ingrid Borghs als Thuisverpleging Ingrid Borghs en is uitgegroeid tot een samenwerking van meer dan 60 zelfstandige verpleegkundigen. Hoewel onze groep in de loop der tijd is geëvolueerd, blijft onze visie op thuisverpleging dezelfde. De patiënt (en zijn omgeving) staan voor ons centraal, waarbij we te allen tijde kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid als basiswaarden hanteren. 

De diversiteit van collega’s betekent dat we op meerdere vlakken een meerwaarde betekenen. De kwantitatieve mogelijkheden zorgen ervoor dat we patiënten ten dienste kunnen staan in een uitgebreide regio. Momenteel spreidt deze zich uit over de volgende gemeenten: Kasterlee, Lichtaart, Tielen, Dessel, Mol, Balen, Meerhout, Laakdal, Geel, Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse, Westmalle, Herenthout, Ham en Kwaadmechelen. Daarbij willen we benadrukken dat we het aantal verpleegkundigen die de individuele patiënt bezoekt steeds trachten te beperken om de band tussen patiënt en zorgverlener te versterken!

De verscheidenheid in onze groep levert ook een kwalitatieve meerwaarde. Uiteraard zijn we beschikbaar voor elke verpleegkundige zorgvraag, maar we zijn ook trots dat verschillende van onze collega’s gespecialiseerd zijn in een bepaald aspect van de thuisverpleging. Denk daarbij aan wondzorg, stomazorg, infuustherapie, diabeteseducatie, palliatieve zorgen, zorgen aan port-à-cath. Zo kunnen we de patiënt steeds de beste zorg bieden.

Kwaliteit dragen wij hoog in het vaandel en is tevens een vereiste als een door de Vlaamse en federale overheid erkende organisatie. Door de permanente evaluatie van de erkenningsvoorwaarden kunnen we kwalitatieve zorgverlening, continuïteit en betrouwbaarheid garanderen.

Naast de rechtstreekse zorg voor onze patiënten hebben we in de loop der tijd onze dienstverlening uitgebreid. Niet enkel patiënten met een verpleegkundige zorgvraag kunnen bij ons terecht, ook collega-thuisverpleegkundigen bieden wij graag een helpende hand door middel van vervangingen en/of praktijkondersteuning. Meer info hierover vindt u op de pagina Wat wij doen voor collega’s.

Na 15 jaar ervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis startte ik in 2000 als zelfstandig thuisverpleegkundige, samen met één enkele collega. Ondertussen zijn we met meer dan 60 zelfstandig verpleegkundigen uitgegroeid tot een sterk team.

Samen met mijn zoon Wout focus ik mij momenteel op de administratieve taken en de coördinatie van de groep.

Ingrid Borghs

coördinator