Over ons

Thuisverpleging Ingrid Borghs

Als Thuisverpleging Ingrid Borghs verzorgen wij al ruim 15 jaar met hart en ziel patiënten in Kasterlee en omstreken. Onze organisatie is in 2000 opgericht door Ingrid Borghs, maar is op heden uitgegroeid tot een samenwerking van meer dan 50 zelfstandige verpleegkundigen. Hoewel onze groepering in de loop der tijd is geëvolueerd, blijft onze visie op thuisverpleging dezelfde. De patiënt (en zijn omgeving) staan voor ons centraal, waarbij we ten allen tijde kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid als basiswaarden hanteren.

De diversiteit van collega's betekent dat we op meerdere vlakken een meerwaarde betekenen. De kwantitatieve mogelijkheden zorgen ervoor dat we patiënten ten dienste kunnen staan in een uitgebreide regio. Momenteel spreidt deze zicht uit over de volgende gemeenten: Kasterlee, Lichtaart, Tielen, Dessel, Mol, Balen, Meerhout, Laakdal, Geel, Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse, Westmalle, Herenthout, Ham en Kwaadmechelen. Daarbij willen we benadrukken dat we het aantal verpleegkundigen die de individuele patiënt bezoekt steeds trachten te beperken, dit om de band tussen patiënt en zorgverlener te versterken!

De verscheidenheid in onze groep levert ook een kwalitatieve meerwaarde. Uiteraard zijn we beschikbaar voor elke verpleegkundige zorgvraag, maar we zijn ook trots dat verschillende van onze collega's gespecialiseerd zijn in een bepaald aspect van de thuisverpleging. Denk daarbij aan wondzorg, stomazorg, infuustherapie, diabeteseducatie, palliatieve zorgen, zorgen aan port-à-cath. Zo kunnen we de patiënt steeds de beste zorg bieden

Kwaliteit dragen wij hoog in het vaandel en is tevens een vereiste als een door de Vlaamse en federale overheid erkende organisatie. Door de permanente evaluatie van de erkenningsvoorwaarden kunnen we kwalitatieve zorgverlening, continuïteit en betrouwbaarheid garanderen.

Naast de rechtstreekse zorg voor onze patiënten hebben we in de loop der tijd onze dienstverlening uitgebreid. Niet enkel patiënten met een verpleegkundige zorgvraag kunnen bij ons terecht, ook collega-thuisverpleegkundigen bieden wij graag een helpende hand door middel van vervangingen en/of praktijkondersteuning. Meer info hierover vindt u op de pagina 'Diensten - voor collega's'.

Ingrid Borghs – Coördinator

“Na 15 jaar ervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis, startte ik in 2000 als zelfstandig thuisverpleegkundige, samen met één enkele collega. Ondertussen zijn we met meer dan 50 zelfstandige verpleegkundigen uitgegroeid tot een sterk team. Samen met mijn zoon Wout focus ik mij momenteel op de administratieve taken en de coördinatie van de groep.”

Dit vinden wij belangrijk

Onze kernwaarden

Onze diensten voeren we uit met de grootste zorg, zowel voor onze patiënten als onze collega-thuisverpleegkundigen. We zijn een betrouwbare en flexibele partner die alles correct uitvoert, meedenkt in geval van lastminutevragen of -problemen en kwaliteit hoog in het vaandel draagt.

Kwaliteit

Flexibiliteit

Betrouwbaarheid

Onze service

  • Een vlotte verzorging door geëngageerde thuisverpleegkundigen.

  • Maximale beschikbaarheid voor alle verpleegkundige taken.

  • Psychosociale begeleiding in samenwerking met andere zorgverleners.

  • Beschikbaarheid voor multidisciplinair overleg.

  • Palliatieve thuiszorg in de ruimste betekenis.

Derdebetalerssysteem

De vergoeding van onze diensten gebeurt via het derdebetalerssyteem. Dit houdt in dat de facturatie van de uitgevoerde taken rechtstreeks aan de mutualiteit wordt gericht. Als patiënt hoef je ons niets te betalen als je bent aangesloten bij een Belgische mutualiteit en een doktersvoorschrift hebt voor een prestatie die vermeld staat in de RIZIV-nomenclatuur.